Posted inActualitate

USR se plânge stăpânilor de la Bruxelles că DNA îi discriminează. Scrisoare către von der Leyen care negocia cu Pfizer prin sms

USR se laudă că i-a turnat pe cei de la DNA la Bruxelles. USR-ul care se pare că nu va mai ajunge din nou în Parlament, i s-au plâns Ursulei von der Leyen cu privire acţiunile unor procurori DNA, care ar „submina separaţia puterilor în stat, principiile democraţiei şi coeziunea europeană”, atragând atenţia asupra acţiunilor îngrijorătoare şi nejustificate ale unui procuror, respectiv ale procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) din România, de a pune sub acuzare foşti miniştri pentru participarea României la achiziţia de vaccinuri anti-COVID-19, în ciuda lipsei unor dovezi sau suspiciuni rezonabile de corupţie.

Printr-o scrisoare oficială adresată preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, USR denunţă încălcarea separaţiei puterilor în stat şi subminarea democraţiei şi a coeziunii europene, afirmă formaţiunea.

”În acest caz nu este acuzat doar un fost ministru USR, ci întregul răspuns al Uniunii Europene la cea mai mare criză de sănătate din istoria recentă. Argumentele antivacciniste ale procurorului DNA, incluse în documentele oficiale, sunt uluitoare şi incompatibile cu o Europă modernă. Sunt atacate raţionalitatea, bunul-simţ şi ideea însăşi de a baza deciziile de politică publică pe date ştiinţifice”, adaugă Cătălin Drulă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *