Posted inActualitate

Robert Jitaru s-a clasat pe locul 5 la Campionatul European de Box pentru Seniori de la Belgrad • ProBraila • Stiri Braila

Robert Jitaru s-a clasat pe locul 5 la Campionatul European de Box pentru Seniori de la Belgrad • ProBraila • Stiri Braila

Robert Jitaru a făcut parte din delegația pugiliștilor români care a participat la Campionatul European de Box pentru Seniori Masculin, desfășurat la Belgrad. Pugilistul brăilean a luptat la categoria 63.5 kg și după ce a câștigat meciul din faza optimilor de finală, a fost învins în faza sferturilor de finală și a obținut o clasare pe locul 5 la acest ”European”.

Duminică, 21 aprilie, Robert Jitaru l-a întâlnit pe Filip Poturovic, din Croația. Sportivul român, legitimat la CSM Brăila, l-a învins la puncte pe adversarul său, decizie 5-0, doi dintre arbitrii meciului, unul din Bulgaria și unul din Serbia, l-au văzut învingător detașat în runda a treia unde au dat decizii de 10-8.

În gala de miercuri, 24 aprilie, În sferturile de finală sportivul nostru a luptat împotriva reprezentantului Ungariei, Richard Kovacs. Sportivul maghiar, cap de serie 4 la categoria 63.5 kg, l-a învins la puncte pe Jitaru, decizie 4-1, unul dintre arbitrii meciului, din Serbia, văzându-l pe sportivul brăilean câștigător al tuturor celor trei runde, în timp ce un altul, din Armenia, l-a văzut câștigător al unei reprize, iar ceilalți trei l-au văzut pe Kovacs câștigător în toate cele trei runde.

Pentru Robert Jitaru rezultatul de la Campionatul European de Box pentru Seniori este unul bun, în condițiile în care după performanțele realizate la juniori, tineret și seniori U22, a avut o perioadă de pauză înainte de a reveni în activitate.

 » Citește toată știrea aici…