Posted inActualitate

Dunărea Brăila a câștigat cu 26-25 meciul retur cu Podravka Vegeta • ProBraila • Stiri Braila

Dunărea Brăila a câștigat cu 26-25 meciul retur cu Podravka Vegeta • ProBraila • Stiri Braila

Dunărea Brăila a câștigat și manșa retur a dublei din sferturile de finală ale EHF European League și s-a calificat în Final Four-ul competiției care se va juca în perioada 11-12 mai, la Graz, în Austria. În meciul disputat duminică seara, la Buzău, Dunărea a învins cu 26-25 pe Podravka Vegeta, după un meci în care principala marcatoare a echipei lui Jan Leslie Lund a fost croata Katarina Jezic, autoare a 8 goluri din 10 aruncări la poartă.

Brăila a început bine meciul de la Buzău, cu Podravka, din manșa retur a sferturilor de finală din EHF European League și a condus cu 5-1 în minutul 8. Croatele s-au apropiat apoi la un gol, scor 5-4, dar Dunărea s-a distanțat iar la 3 goluri, 7-4 și 8-5, însă în minutul 19 Pandza a marcat pentru 8-8. Lupei și Popa, cele două jucătoare de la Dunărea convocate la naționala României, au marcat pentru Dunărea și în minutul 24 scorul era 10-8. Din păcate, handbalistele de la Dunărea s-au relaxat din nou și până la final nu au mai marcat niciun gol și au primit patru goluri, astfel că la pauză scorul a fost 10-12.

După pauză, primele care au marcat au fost croatele, prin Senvald, care a dus diferența la 3 goluri în favoarea oaspetelor. Dunărea a marcat prin Jezic, Quintino și Gonzalez și au egalat la 13 în minutul 33. Podravka s-a distanțat din nou la două goluri, însă Dunărea a revenit și a egalat la 16 în minutul 39. În minutul 44, după o pasă greșită la pivotul Venancio, jucătoarele de la Podravka au interceptat și au declanșat contraatacul la finele căruia Simara a marcat pentru 17-19. În minutul 48 Brăila a egalat la 20, după un gol marcat pe pătrundere de da Rocha, după ce la faza anterioară Șerban a scos o minge de pe linia porții.

 » Citește toată știrea aici…