Posted inActualitate

Polițiștii au plasat în adăpost opt exemplare canine • ProBraila • Stiri Braila

Polițiștii au plasat în adăpost opt exemplare canine • ProBraila • Stiri Braila

La data de 5 iunie a.c., polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor au efectuat verificări pe raza comunei Vădeni, ocazie cu care au descoperit în incinta unui imobil opt pui de exemplare canine, de rasă comună, fără a le fi asigurate condițiile de bunăstare.

Având în vedere aspectele constatate, polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor au emis Ordin de plasare a animalelor în adăpost în baza căruia animalele au fost ridicate de către o asociație privată de protecție a animalelor și transportate pe raza localității Lacu-Sărat, comuna Chiscani, pentru a beneficia de asistență medicală, adăpost și îngrijire specializată urmând a fi oferiți spre adopție iubitorilor de animale.

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Brăila recomandă tuturor posesorilor de animale să se preocupe de bunăstarea acestora, de hrană, adăpost, starea de sănătate, precum și de supravegherea lor.

De asemenea, polițiștii recomandă deținătorilor de animale să respecte obligațiile ce le revin, în special sterilizarea acestora.

”Fapte precum lăsarea în libertate fără supraveghere sau abandonarea sunt sancționate de normele legale în vigoare”, au precizat polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor.

 » Citește toată știrea aici…