Posted inActualitate

Monica Ivașcu – o actriță în plina glorie • ProBraila • Stiri Braila

Monica Ivașcu – o actriță în plina glorie • ProBraila • Stiri Braila

Monica Ivașcu merita de mult un rol mare. Cel care a înțeles bine acest lucru este regizorul Slava Sambriș. El a distribuit-o pe Monica în rolul principal, cel al sopranei Florence Foster Jenkins, dîn spectacolul de teatru În plină glorie.

Prima întrebare care îți vine în minte după acest spectacol este: cum e mai bine? Să fii un om foarte lucid, care își cunoaște bine limitele și nu încearcă să iasă niciodată dintre ele de teama ridicolului? Sau să fii un visător, care se hrănește cu propriile iluzii și face totul pentru a-și îndeplini visele?

A doua întrebare urmează imediat. Este Florence Jenkins doar o țăcănită simpatică și bogată care nu mai știe cum să-și cheltuie banii? Sau este o femeie care iubește muzica de operă atât de mult încât decide nu doar să o asculte în liniște ci să o interpreteze și să înregistreze discuri cu arii celebre în propria interpretare.

Ca să aflați răspunsul la aceste întrebări e bine să vedeți piesa pusă în scenă de Sambriș. Regizorul lasă spectatorilor posibilitatea să aleagă singuri între variantele de mai sus, fără să sugereze sau să impună propriul punct de vedere.

Și acum despre Monica Ivașcu. Rolul i se potrivește mănușă. Dar nu în sensul că actrița ar fi lipsită de talent, dar vrea să joace acest rol cu orice preț (ca Florence). Ci tocmai invers. Actrița reușește să contureze cu mare talent imaginea unei femei lipsite de voce, de ritm și de ton, dar neobosită în hotărârea ei de a cânta. Și nu oriunde, ci pe una din cele mai faimoase scene de muzică din America: Carnegie Hall.

Ceea ce rezultă de aici nu mai poate fi povestit, ci trebuie văzut și ascultat în sala de teatru!

 » Citește toată știrea aici…