Posted inActualitate

Președintele Partidului SOS -filiala Brăila, Ionel Alexandru, este indignat de faptul că pe panourile electorale primarul a impus ca fiecare partid să poată depune un singur afiș electoral

Președintele Partidului SOS -filiala Brăila, Ionel Alexandru, este indignat de faptul că pe panourile electorale primarul a impus ca fiecare partid să poată depune un singur afiș electoral

Într-o conferință de presă organizată de partidul SOS -filiala Brăila, președintele organizației județene, Ionel Alexandru, care este și candidat la funcția de consilier local municipal la alegerile din 9 iunie 2024, a declarat că sunt unele disfuncționalități legislative care de fapt sunt atacuri la democrație.

Alexandru Ionel a făcut referire la faptul că pe panourile de afișaj fiecare partid poate pune un singur afiș electoral. Întradevăr, legea spune că poate fi pus un singur afiș electoral pentru fiecare competitor electoral, dar la aceste alegeri este vorba și despre candidatul la primărie și despre candidatul la președenția CJ, dar și de candidații la Consiliul Local și Consiliul Județean.

”Mă refer la faptul că nu ai voie să pui decât Avem aici schema cu modul în care au împărțit panoul electoral cu zona pentru Parlamentul European și cu zona pentru alegerile locale. Dacă vă uitați, schema pe care a făcut-o domnul primar Dragomir cuprinde 18 locuri pentru parlamentul european și 33 de locuri pentru candidații pentru alegerile locale. Dar, în realitate, ai dreptul să pui un singur afiș. Vor fi câteva căsuțe acoperite, restul nu. L-am căutat pe domnul primar, nu era și am discutat cu domnul secretar Drăgan. Dumnealui mi-a spus că depinde de hotărârea Biroului Electoral Județean și de Biroul Electoral Municipal. Am discutat cu cei de la BEJ și cu cei de la BEM care mi-au spus că depinde de primar. Și se tot pasează așa, de la unul la altul, posibilitatea ca partidele care candidează să poată să acopere cel puțin două căsuțe. Ținând cont de faptul că avem candidați și pentru funcția de primar și la Consiliul Județean, la Parlament, la fel, am putea să punem o listă întreagă cu candidații noștri, această pasare a lor de la unul la altul este de fapt pentru că ei vor să saboteze acest proces electoral. 

 » Citește toată știrea aici…