Posted inActualitate

Bărbat de 40 de ani, din Brăila, găsit de polițiști dormind în mașină, pe o stradă din satul Lișcoteanca. Bărbatul era băut și a ieșit pozitiv la testarea cu drugtestul

Bărbat de 40 de ani, din Brăila, găsit de polițiști dormind în mașină, pe o stradă din satul Lișcoteanca. Bărbatul era băut și a ieșit pozitiv la testarea cu drugtestul

Joi, 2 mai a.c., în cadrul acțiunii BLOCADA, desfășurată în sistem integrat, polițiștii și jandarmii brăileni au desfășurat 18 acțiuni și razii pentru prevenirea și descurajarea faptelor comise cu violență, a situațiilor de risc și pentru combaterea consumului de droguri. Acțiunile desfășurate au fost menite să identifice și să abordeze în mod eficient orice potențială amenințare pentru siguranța societății, intervenindu-se la 44 de evenimente, 41 dintre acestea fiind sesizate prin apel SNUAU 112.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 146 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 79.920 de lei, iar ca măsură complementară aceștia au reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 7 permise de conducere și au ridicat 5 certificate de înmatriculare.

În data de 2 mai a.c., în jurul orei 19:40, polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Ianca au fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat ar conduce un vehicul pe raza satului Lișcoteanca, comuna Bordei Verde, aflându-se posibil sub influența substanțelor psihoactive. Polițiștii s-au deplasat la fața locului, pe raza localității fiind identificat vehiculul în cauză, ce era staționat, iar persoana de la volan dormea.

Șoferul de 40 de ani, din Brăila, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând faptul că avea o îmbibație alcoolică de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, acesta a fost testat și cu aparatul drugtest, rezultând indicii cu privire la o posibilă prezență a substanţelor psihoactive. Polițiștii menționează că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la spital pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului de substanțe interzise.

De asemenea, în urma controlului efectuat, în borseta acestuia a fost găsită o substanță vegetală, aceasta fiind ridicată în vederea continuării cercetărilor.

În cauză a fost întocmit dosar penal în care sunt continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe psihoactive.

 » Citește toată știrea aici…