Posted inActualitate

Echipa de la Școala Gimnaziala Petre Carp din Tufești s-a clasat pe locul 5 la faza finală a ONSS la rugby-tag • ProBraila • Stiri Braila

Echipa de la Școala Gimnaziala Petre Carp din Tufești s-a clasat pe locul 5 la faza finală a ONSS la rugby-tag • ProBraila • Stiri Braila

În perioada 25-27 aprilie municipiul Alba Iulia a fost gazda turneului final la rugby tag (gimnaziu).Județul Braila a fost reprezentat de echipa de la Școala Gimnaziala Petre Carp din Tufești, pregătită de prof. Cocîrlea Cătălin.

La startul competiției au fost prezente echipele calificate din cele opt zone. Au fost alcătuite doua grupe. Din Grupa A au făcut parte echipele din județele: Dâmbovița, Brăila, București, Timiș, iar din grupa B au făcut parte reprezentantele județelor: Bacău, Bihor, Ilfov și Brașov.

În grupe, echipa din județul Brăila a obținut următoarele rezultate: 5-8 cu București, 7-7 cu Dâmbovița și 7-10 cu  Timiș. Cu acest loc trei din grupe, Brăila a jucat cu echipa din Bacău pentru locurile 5-6. A câștigat Brăila și a ocupat locul 5 la finalul competiției. Celelalte rezultate în jocurile pentru clasamentul final au fost: Dâmbovița-Ilfov 8-7, București –Timiș 6-8, Brașov – Bihor 9-6.

 Clasament final:  1.Brașov 2.Bihor 3.Timiș 4.București 5.Braila 6.Bacău 7 Dâmbovița 8.Ilfov  

Una dintre problemele echipelor din Brăila este faptul ca la nivel județean se joacă în sală, cu doar 5 jucători în echipă, iar la fazele de zona și finale se joacă pe teren mult mai mare și cu 7 jucători în  teren. Existența unui teren unde să se joace și cu 7 jucători se impune,

Echipa din Tufești a avut următoarea componență: Meleacă Ștefania Daniela, Traci Silvia Daria, Mircea Andreea Teodora, Mălureanu Denisa Maria, Ilie Cătălin, Ilie Alin, Ilie Andrei, Dumbravă Vasilică Sorin, Cocoț Marinel Ovidiu, Dubleschi Ștefănuț, Drăghici Stănică Maricel și Colțea Andrei.

De menționat că performanța echipei din Tufești nu este întâmplatoare, profesorul Cocirlea Cătălin se ocupă de mulți ani de pregătirea echipelor de rugby participând cu regularitate la toate competițiile de rugby tag.

 » Citește toată știrea aici…