Posted inActualitate

Parteneriate care salvează vieți sau cum să fii un catalizator pentru schimbare și progres în comunitatea din care faci parte 

Parteneriate care salvează vieți sau cum să fii un catalizator pentru schimbare și progres în comunitatea din care faci parte 

Nouă ore. Atât a stat pe masa de operație Ana, fiica Roxanei Ciuhulescu. Vorbim de o intervenție chirurgicală pe coloană care i-a redat nu doar bucuria de a face din nou balet ori demnitatea de a merge pe stradă fără a se simți fixată cu privirea de cei din jur, vorbim de o intervenție care i-a salvat viața.

,,Au trecut 6 luni și deja merge la înot, face gimnastică. Urmează zilnic exerciții pentru spate și e foarte conștiincioasă. Este fericită, încrezătoare și demnă. Parcă nici nu a trecut printr-o operație de scolioză severă. În plus, a depășit acel stadiu în care îți ascundea spatele cu haine largi ori cu părul mult prea lung. Sunt foarte mândra de ea! A ales să încurajeze și alți copii care urmează să treacă prin operații similare, le povestește experiența ei și le insuflă încredere,” ne-a mărturisit Roxana Ciuhulescu.

Este și cazul unei fetițe de 11 ani din Podenii Noi diagnosticată cu scolioză toraco-lombară severă. În lipsa unei operații de urgență, coastele riscau să-i perforeze plămânii. Astăzi, Eva face recuperare post-operatorie și așteaptă cu nerăbdare să se reîntoarcă la școală.

Mulți ar spune că Ana și Eva sunt doi copii norocoși, salvați de doctori dedicați și tehnologii medicale avansate. Orice inovație are însă un preț. Fiecare intervenție chirurgicală s-a ridicat la peste 20.000 de euro, costuri ce depășeau cu mult posibilitățile financiare ale părinților. 

,,În 11 ani de activitate, sute de părinți ne-au cerut ajutorul. Sunt oameni disperați aflați în situații critice, nu mai au altă speranță decât sprijinul comunității. Mulți și-au ipotecat casele, au făcut credite la bănci ori împrumuturi pe la rude în încercarea de a-și salva copiii. Când ajung la noi sunt la capătul puterilor și emoțional și financiar. Doar în ultimele 4 luni am demarat 26 de campanii online de strângere de fonduri.

 » Citește toată știrea aici…