Posted inActualitate

”Asociația CIDIEDD Brăila trăiește de ani buni pe bani publici, fără să își justifice activitatea” • ProBraila • Stiri Braila

”Asociația CIDIEDD Brăila trăiește de ani buni pe bani publici, fără să își justifice activitatea” • ProBraila • Stiri Braila

Consilierul Județean PNL, Alexandru Bucălău spune că Asociaţia „Centrul de Informare şi Documentare pentru Integrare Europeană şi Dezvoltare Durabilă” (CIDIEDD) Brăila trăieşte de ani buni pe bani publici, fără să îşi justifice activitatea. Consilierul liberal mai spune că a susţinut asta mereu, mai ales că de unele „consultări” a beneficiat mai mult Consiliul Judeţean, decât primăriile din judeţ.

”Până şi primarii care se prezintă la CIDIEDD vin la ordin de partid, fără să aibă vreun câştig, doar să bifeze o foaie de prezenţă, un fel de pontaj obligatoriu!”, a declarat Alexandru Bucălău.

Liberalul consideră că CIDIEDD este o altă sinecură de partid, personalul de aici având carnet PSD, iar unul dintre angajați este chiar consilier judeţean PSD.

”Noi ne-am arătat mereu nemulțumirea în legătură cu faptul că nu ni se prezintă un raport amănunțit cu privire la activitatea CIDIEDD şi, mai ales, cu modul în care sunt cheltuiţi banii publici. Deşi an de an sunt discuţii pe tema aprobării cotizaţiei Consiliului Județean, care anul acesta, de exemplu, este de 500.000 lei, întrebările pe această temă au rămas mereu fără răspuns. 

Mai grav este că unii primari au trecut pe la CIDIED nu doar din politeţe, ci au plătit, la ordin de partid, servicii de consultanţă din propriul lor buget local. Asta, în condiţiile în care se ştie că serviciile de consultanţă oferite de CIDIED pentru primăriile din judeţul Brăila sunt gratuite, având în vedere că Asociaţia primeşte o cotizaţie anuală din bugetul Consiliului Judeţean Brăila.

Un exemplu elocvent este cel al Primăriei Tufeşti, care a plătit către CIDIEDD, în data de 26.10.2023, pentru servicii de consultanţă, suma de 100.000 lei. (foto) Consultanţa ar fi fost acordată pentru un proiect PNRR care viza servicii de elaborare şi depunere cerere de finanţare în cadrul apelului de proiect pentru sisteme de integrare şi valorificare a gunoiului de grajd.

 » Citește toată știrea aici…