Posted inActualitate

“O familie (ne)bună”, o comedie de Florian Zeller, la Casa Tineretului din Brăila • ProBraila • Stiri Braila

“O familie (ne)bună”, o comedie de Florian Zeller, la Casa Tineretului din Brăila • ProBraila • Stiri Braila

Joi, 28 martie, de la ora 19.00, la Casa Tineretului din Brăila, se va juca spectacolul „O familie (ne)bună”, o comedie de Florian Zeller, în care-i puteți vedea în distribuție pe actorii: Cristi Iacob, Monica Davidescu, Andrei Mateiu, Irina Antonie, Sergiu Costache, Dani Ionescu, Răzvan Săvescu.

„O familie (ne)bună” este povestea lui Michel, scenograf de film reputat care descoperă într-o piață de vechituri din Paris legendarul album al lui Neil Youart, „Me, myself and I, pe care îl căuta de ani de zile. În timp ce vrea să asculte în liniște în sufrageria lui prețiosul album, lumea întreagă pare să se împotrivească micii lui bucurii: soția alege tocmai acest moment pentru a-i face o mărturisire șocantă, fiul său sosește pe neașteptate, prietenul lui cel mai bun îi bate la ușă cu o veste proastă, vecinul îl deranjează, instalatorul îi inundă apartamentul amanta lui decide să-i dezvăluie totul soției sale, în timp ce mama lui îl tot sună pe mobil… Manipulator, mincinos și fundamental egocentric, Michel este gata să facă orice pentru a avea pace și, în sfârșit, să se bucure de o mică oră de liniște. 

Florian Zeller este noua revelație a cinematografiei franceze. Zeller, romancier, dramaturg, regizor de teatru la bază, a scris și regizat „The Father” în 2020, filmul cu Anthony Hopkins și Olivia Colman în rolurile principale. Care a avut șase nominalizări la Oscar, inclusiv pentru cel mai bun film, cel mai bun scenariu adaptat.

Textul, tradus și adaptat de Răzvan Oprea, este o poveste despre egoismul și egocentrimul pe care ni l-a adus tot mai aproape de noi societatea în care trăim.

Răzvan Săvescu este actor, regizor de teatru și film cunoscut publicului pentru filmul „America, venim!”, dar și serialele „La Bloc” si „La servici”.

 » Citește toată știrea aici…