Posted inActualitate

Exclusiv | EȘEC al procurorilor. Doi judecători AU REFUZAT arestarea brăileanului REȚINUT după ce și-a bătut crunt socrul care era înarmat cu PISTOL și GRENADĂ. Instanța: “Reacția a fost una de FRICĂ” – stiri Braila

Exclusiv | EȘEC al procurorilor. Doi judecători AU REFUZAT arestarea brăileanului REȚINUT după ce și-a bătut crunt socrul care era înarmat cu PISTOL și GRENADĂ. Instanța: “Reacția a fost una de FRICĂ” – stiri Braila

Alin CRISTEA

Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila a înregistrat un eșec pe linie în dosarul în care a dispus reținerea pentru 24 de ore a unui tânăr acuzat de vătămare corporală. Bărbatul de 27 de ani l-a bătut crunt pe socrul său care, în plină stradă, era înarmat cu un pistol și o grenadă de antrenament.

Potrivit informațiilor obținute în exclusivitate de DEBRAILA.ro, doi judecători de la instanțe diferite au concluzionat faptul că agresorul a ripostat violent ca urmare a faptului că victima l-a amenințat – la acel moment, dar și în trecut. Mai mult decât atât, înainte de a fi lovită, victima a scos un pistol de la brâu și l-a îndreptat spre ginerele său. I-ar fi spus și că îi va arunca o grenadă în curte. 

Cazul a fost prezentat în exclusivitate de DEBRAILA.ro: victima de 52 de ani a ajuns la spital, unde a fost supusă unei intervenții chirurgicale, după ce, pe 5 martie, pe o stradă din cartierul Lacu-Dulce, a fost dezarmată de pistol și lovită chiar cu această armă în zona capului.

Procurorii au dispus reținerea pentru 24 de ore a tânărului, iar apoi, pe 7 martie, l-au prezentat judecătorului de drepturi și libertăți de la Judecătoria Brăila cu propunere de arestare preventivă. Nu doar că propunerea a fost respinsă, ci nu a fost luată nici altă măsură preventivă, cum ar fi arestul la domiciliu sau controlul judiciar.

A urmat contestația Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila,  pe care Tribunalul Brăila, pe 12 martie, a respins-o ca fiind „nefondată”. Astfel, judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul Brăila a menținut ca „legală și temeinică” decizia judecătorului de drepturi și libertăți de la instanța inferioară.

Procuror: „A continuat să lovească victima

cu o agresivitate extremă”

Cu alte cuvinte,

 » Citește tot articolul aici…