Posted inActualitate

”Performanța” administrației brăilene • ProBraila • Stiri Braila

”Performanța” administrației brăilene • ProBraila • Stiri Braila

Anul 2024 este un an cu patru timpuri de alegeri, iar primele vor fi pe 9 iunie, când vom alege primarii, consilierii locali și județeni, președintele Consiliului Județean, dar și europarlamentarii. Președinta Forța Dreptei Brăila, Antoneta Ioniță face o radiografie a promisiunilor făcute de actuala administrație locală brăileană și realizările din cei aproape 4 ani.

”Am intrat într-un nou an și nu pot să nu mă uit în spate la promisiunile pe care ni le-au făcut primarul Dragomir și președintele CJ, Francisk Chiriac. De fiecare dată, după ședințele de buget, aveam promisiuni că Brăila va înflori, că vor veni investitorii, că ne vom bucura de dezvoltare si de bunăstare. Minciuni! Brăila arată execrabil, străzile sunt neasfaltate, lucrările sunt întârziate, traficul este unul de coșmar. Din acest punct de vedere, nu s-au schimbat prea multe față de anii anteriori. Ce s-a schimbat? Doar faptul că e un an electoral și cineva trebuie să răspundă pentru contraperformanța administrativă.

Pentru a nu fi acuzată că am ceva cu PSD-ul, o să fac o comparație între Galați și Brăila. Ambele administrații sunt conduse de PSD. Doar că la Brăila, i-am tot ales pe ăia mai nepricepuți: 

•          Bugetul municipiului Galați pe 2024 = 1.35 miliarde lei;

•          Bugetul municipiului Brăila pe 2024 = 833 milioane lei.

Diferența de peste 500 milioane lei în favoarea Galațiului. În ciuda faptului că bugetul municipiului Brăila a scăzut față de anul 2023, “vizionării” din Primărie au creionat un buget pe secțiunea funcționare mai mare față de 2023: 347 mil. lei în 2023 vs. 460 mil. lei în 2024.

În aceste condiții, nu ne mai miră de ce la Galați sunt străzi asfaltate, iluminatul stradal este modern, au parcuri renovate, in timp ce noi rămânem campioni la gropi,

 » Citește toată știrea aici…