Posted inActualitate

Amenzi aplicate de comisarii Gărzii de Mediu Brăila unor operatori economici care nu dețineau autorizație de mediu sau nu au respectat condițiile din autorizația de mediu

Amenzi aplicate de comisarii Gărzii de Mediu Brăila unor operatori economici care nu dețineau autorizație de mediu sau nu au respectat condițiile din autorizația de mediu

În urma unor controale efectuate de comisari ai Gărzii Naționale de Mediu Comisariatul Județean Brăila la agenți economici din municipiul Brăila, care desfășoară diverse activități cu impact asupra mediului, s-a constatat că nu dețineau autorizație de mediu sau nu au respectat condițiile din autorizația de mediu.

În aceste situații au fost sancționați un număr de 3 operatori economici cu amenzi în valoare totală de 110.000 lei conform OUG nr.195/2005 privind Protecția Mediului. Totodată li s-au stabilit măsuri de intrare în legalitate.

Comisarii Gărzii de Mediul Brăila atrag atenția celor interesați să se informeze la Agenția pentru Protecția Mediului Brăila în vederea reglementării activităților pentru care este necesară solicitarea și obținerea autorizației de mediu. Reprezentanții Gărzii de Mediu Brăila mai atrag atenția asupra faptului că nu este necesară doar obținerea autorizației de mediu, ci și respectarea acesteia.

În urma efectuării unor controale tematice de către comisari din cadrul GNM CJ Brăila la agenții economici care desfășoară activități de silvicultură și exploatare forestiera pe raza județului Brăila, au fost depistați doi operatori economici care desfășurau activități economice de exploatare forestiera utilizând mijloace mecanice și instalații specifice, care nu au respectat prevederile HG 856/2002 privind evidenta gestiunii deșeurilor generate.

În aceasta situație, ambii operatori economici au fost sancționați cu amenzi în valoare totală de 15.000 lei. În vederea intrării în legalitate acestora li s-au stabilit măsuri în consecință.

Comisarii Gărzii de Mediul Brăila reamintesc agenților economici care generează deșeuri despre obligația de a ține o evidență a gestiunii acestora în conformitate cu modelul prevăzut în anexa nr. 1 din HG 856/2002. Lipsa evidenței gestiunii deșeurilor reprezintă contravenție, fiind sancționată cu amendă cuprinsă între 3000 și 7500 lei.

 » Citește toată știrea aici…