Posted inActualitate

DECIZIE definitivă. Judecătoarea Coarnă, cu un venit de 190.000 lei/an, rămâne FĂRĂ 25% DIN SALARIU timp de 1 an. Înalta Curte: sancțiunea CSM pentru controversatul magistrat brăilean este îndreptățită – stiri Braila

DECIZIE definitivă. Judecătoarea Coarnă, cu un venit de 190.000 lei/an, rămâne FĂRĂ 25% DIN SALARIU timp de 1 an. Înalta Curte: sancțiunea CSM pentru controversatul magistrat brăilean este îndreptățită – stiri Braila

Alin CRISTEA

Decizie definitivă a Înaltei Curți de Casație și Justiție în cazul controversatei judecătoare Cristina Coarnă de la Judecătoria Brăila – despre a cărei activitate profesională, DEBRAILA.ro a scris de nenumărate ori: timp de un an de zile, magistratul va primi indemnizația diminuată cu 25%.

La mijlocul anului trecut, mai exact pe 28 iunie, Secția pentru judecători în materie disciplinară din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a admis o nouă acțiune disciplinară a Inspecției Judiciare în ceea ce o privește pe judecătoarea Coarnă, găsind-o vinovată de întârzieri în soluționarea dosarelor.

Mai exact, magistratul brăilean a fost găsit vinovat de „nerespectarea în mod repetat și din motive imputabile a dispozițiilor legale privitoare la soluționarea cu celeritate a cauzelor”.

Hotărârea CSM a fost atacată de judecătoarea Cristina Coarnă la Completul de 5 judecători al Înaltei Curți de Casație și Justiție, iar instanța supremă a respins recursul acum două zile, pe 12 februarie. Astfel, sancțiunea salariului tăiat va fi aplicată.

Respinge recursul declarat de recurenta Coarnă Cristina împotriva hotărârii nr. 14J din 28 iunie 2023 pronunțate de Consiliul Superior al Magistraturii – Secția pentru judecători în materie disciplinară, în dosarul nr. 10/J/2023. Definitivă„, se arată în minuta deciziei Înaltei Curți.

Potrivit celei mai recente declarații de avere, Cristina Coarnă a obținut un venit anual de 189.511 lei din activitatea de magistrat.

Judecătoarea Cristina Coarnă a ajuns în atenția opiniei publice prin prisma deciziei de eliberare din arest preventiv a unui pedofil – justificată cel puțin îndoielnic. DEBRAILA.ro a prezentat, de-a lungul timpului, mai multe astfel de soluţii controversate ale judecătoarei.

Acum doi ani și jumătate, judecătoarea Coarnă a argumentat înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu în cazul bărbatului care a batjocorit o fetiță de 13 ani prin faptul că „faptele inculpatului nu sunt de o aşa gravitate încât să fi generat o rumoare socială de amploare,

 » Citește tot articolul aici…