Posted inActualitate

Câți elevi au fost prezenți în județul Brăila la Simularea Examenului de Evaluare Națională • ProBraila • Stiri Braila

Câți elevi au fost prezenți în județul Brăila la Simularea Examenului de Evaluare Națională • ProBraila • Stiri Braila

Inspectoratul Școlar Județean Brăila informează că la Simularea Examenului de Evaluare Națională pentru elevii clasei a VIII-a în județul Brăila au fost înscriși 2532 elevi.

La proba de Limba și literatura română au fost prezenți 2158 elevi. iar 374 elevi au absentat. La proba de Matematică au fost prezenți 2141 elevi și  absenți 391. Niciun elev nu a fost eliminat din examen.

În județul Brăila, au fost organizate 68 centre de examen (30 în mediul urban și 38 în mediul rural), cu 245 profesori asistenți (supraveghetori) înscriși. Profesori evaluatori la limba română înscriși: 88. Profesori evaluatori la matematică: 76. Nr. scanere distribuite în centrele de examen: 165

Corectarea lucrărilor se face digitalizat. Lucrările sunt scanate în clasă și corectate pe platforma digitalizată. Acestea sunt repartizate automat și aleatoriu către profesori evaluatori din alt județ decât județul din care provin candidații.

Fiecare lucrare este evaluată de doi profesori evaluatori, aleși aleatoriu din platforma digitalizată. Evaluarea lucrărilor se face pe baza baremului de evaluare și notare.

Media aritmetică cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor acordate de fiecare evaluator este calculată de aplicația informatică de pe platformă.

Dacă diferența între note este mai mare de un punct, lucrarea este transmisă automat și aleatoriu către alți doi evaluatori. Apoi se calculează media finală (din cele 4 note, dacă este cazul, după eliminarea celor două note extreme) ca medie aritmetică cu două zecimale, fără rotunjire. Din platformă se generează raportul nominal cu notele finale la disciplină” a precizat Cici Mihaela Bolovan, inspector școlar general adjunct în cadrul ISJ Brăila. .

La proba de limba română finalizarea scanării lucrărilor elevilor s-a încheiat la ora 13.20.

A fost organizat un Centru Zonal de Evaluare la Liceul Tehnologic ,,Edmond Nicolau’’

Rezultatele se vor comunica elevilor pe 23 februarie 2024 și nu vor fi făcute publice.

 » Citește toată știrea aici…