Posted inActualitate

Inspectorul școlar general Cătălin Canciu consideră că profesorul care pune presiune pe elevi de la clasă pentru a face meditații cu el „nu este cel mai bun în domeniul său”

Inspectorul școlar general Cătălin Canciu consideră că profesorul care pune presiune pe elevi de la clasă pentru a face meditații cu el „nu este cel mai bun în domeniul său”

Inspectorul școlar general, liberalul Cătălin Canciu a declarat într-o conferință de presă că i se pare „firesc” ca profesorilor să li se ceară să declare pe propria răspundere că nu fac meditații cu elevii cărora le predau și la clasă.

Este un lucru firesc. Dacă prin legislație ne-am asumat că un profesor nu poate face pregătire cu propriii săi elevi, atunci trebuie să și demonstrăm acest lucru. Cum? Printr-o declarație. Pentru că există o anumită presiune între profesor și elev; dacă profesorul nu mai face pregătire cu propriii elevi, presiunea dispare. De cele mai multe ori, acel profesor care creează presiune nu este cel mai bun în domeniul său, pentru că un profesor bun nu are nevoie de presiune și nu are nevoie de «activități suplimentare», își face treaba atâta tot”, a spus inspectorul școlar general Cătălin Canciu.

Inspectorul școlar a mai afirmat că nu toți profesorii fac pregătire cu elevii: „Aici vorbim de disciplinele care sunt la examene, matematică, limba română, în special matematică, pentru că matematica e grea”.

Întrebat dacă el, personal, ca profesor de geografie, a dat meditații elevilor, inspectorul școlar general a spus că a făcut în primii ani în care a fost profesor, și a pregătit elevi pentru facultate, dar după aceea a renunțat la sta pentru că a avut alte preocupări, cum ar fi lucrarea de doctorat sau politica. .

 » Citește toată știrea aici…