Posted inActualitate

De-a râsu-plânsu. Incendiu la Movila Miresii la care mașina SVSU din comună nu a putut fi folosită • ProBraila • Stiri Braila

De-a râsu-plânsu. Incendiu la Movila Miresii la care mașina SVSU din comună nu a putut fi folosită • ProBraila • Stiri Braila

Duminică seara, în jurul orei 20.00, un incendiu a izbucnit la o locuință din localitatea Movila Miresii, însă mașina pompierilor voluntari din comună nu a putut interveni.

Primii care au sosit la fața locului au fost vecinii și pompierii de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Movila Miresii. Numai că cei de la SVSU Movila Miresii, care au venit cu autospeciala de stingere cu apă și spumă achiziționată de primărie cu circa 220 mii de euro nu au putut interveni pentru că nu a pornit pompa de apă. Mașina de pompieri a comunei nereușind să acționeze, a chemat în ajutor Garda de Intervenție de la ISU Ianca, acestea făcându-și apariția cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă. Norocul au fost vecinii care au sărit cu gălețile cu apă și s-au luptat să stingă flăcările, în timp ce pompierii voluntari, câștigători de mai multe ori ai concursurilor profesionale SVSU, nu au putut să facă nimic.

Oamenii din comună sunt revoltați că mașina pompierilor de la Movila Miresii nu a putut să intervină să stingă incendiul, probabil din cauza unei defecțiuni, și spun că oamenii primarului Dumitru Panțuru nu s-au putut ocupa de verificarea mașinii, acestea fiind ocupați în timpul programului, cu prestări de servicii în domeniul agriculturii la un apropiat și confident al primarului PSD, Dumitru Panțuru. Aceștia se declară îngrijorați de faptul că și la alte incendii s-ar putea întâmpla același lucru cu mașina de pompieri a comunei și vor trebui să aștepte să vină pompierii militari de la Ianca sau de la Brăila.

 » Citește toată știrea aici…