Posted inActualitate

Deputatul Alexandru Popa spune că fermierii din Bordei Verde ar putea rămâne fără pășune dacă se materializa intenția primarului PSD de a concesiona acel teren pentru un parc de panouri fotovoltaice

Deputatul Alexandru Popa spune că fermierii din Bordei Verde ar putea rămâne fără pășune dacă se materializa intenția primarului PSD de a concesiona acel teren pentru un parc de panouri fotovoltaice

Deputatul PNL Alexandru Popa a declarat într-o conferință de presă că Primăria comunei Bordei Verde vrea să scoată din circuitul agricol circa 250 de ha de teren, care până acum a fost pășune, într-un parc de panouri fotovoltaice. Această investiție ar aduce bani mai mulți la bugetul localității decât suma încasată de la crescătorii de animale care folosesc pășunea, însă ar fi o lovitură foarte dură pentru aceștia care nu vor mai putea să își desfășoare activitatea și vor fi nevoiți să plece din țară. Crescătorii de animale din comuna Bordei Verde l-au invitat pe președintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa la o discuție, la Căminul Cultural din localitate, pentru a-i prezenta problema lor și a-i cere ajutorul.

La întâlnirea care a avut loc joi, 25 ianuarie, au fost prezente peste 100 de persoane, iar deputatul Alexandru Popa spune că îi susține pe acei crescători de animale și le va asigura inclusiv consultanță juridică în demersul lor de a putea să folosească în continuare pășunea.

La întâlnirea cu fermierii și crescătorii de animale din comuna Bordei Verde, aceștia l-au informat pe deputatul PNL că primarul localității, Dumitru Rotaru (PSD) vrea să scoată din circuitul agricol circa 250 de ha, pe care să le transforme într-un parc de panouri fotovoltaice.

„O să am o discuție și cu primarii PNL, ca să evităm astfel de mișcări în comunitățile în care avem crescători de animale, pentru că inima satului românesc sunt crescătorii de animale. Înțeleg că panourile fotovoltaice aduc în bugetul local venituri substanțiale, față de chiria pe care o plătesc fermierii, dar pentru cine mai aduc aceste venituri? Dacă oamenii care mai cresc animale în mediul rural vor fi goniți, pentru a face jocul intereselor unor multinaționale, nu vom mai avea sat în județul Brăila.

 » Citește toată știrea aici…