Posted inActualitate

Un grup de persoane private de libertate din cadrul Penitenciarului Brăila au participat la celebrarea Micii Uniri la Muzeul Brăilei „Carol I”

Un grup de persoane private de libertate din cadrul Penitenciarului Brăila au participat la celebrarea Micii Uniri la Muzeul Brăilei „Carol I”

Un grup de persoane private de libertate din cadrul Penitenciarului Brăila a participat miercuri, 24 ianuarie 2024, la o activitate desfășurată la Muzeul Brăilei „Carol I”, cu ocazia celebrării Micii Uniri.

Astfel, deținuții au urmărit o prezentare a evenimentelor premergătoare Unirii Principatelor Române de la 1859 și a personalității domnitorului Alexandru Ioan Cuza, după care li s-a prezentat istoria Brăilei de la începuturile sale – o perspectivă asupra evoluției orașului și a comunității sale.

Totodată, deținuții au aflat despre istoria Brăilei, de la începuturile sale, precum și perspectivele privind evoluția orașului și a comunității sale, vizitând expozițiile de Arheologie, Istorie Medie, Istorie Modernă și Contemporană. Au fost evidențiate momentele cheie din istoria orașului, precum și contribuțiile personalităților marcante din domeniul cultural, științific și politic, care au influențat destinul orașului pe harta țării, prin vizitarea expozițiilor permanente ale Centrului Memorial ”Nae Ionescu, Vasile Băncilă, Anton Dumitriu, Ana Aslan, Edmond Nicolau, Valeriu Dinu”.

Prezentarea a fost susținută de Geta Șerbănescu, muzeograf – Serviciul Relații Publice.

„Evenimentul a avut scopul de a oferi persoanelor private de libertate oportunitatea de a se implica într-o activitate educativă și culturală, promovând astfel reintegrarea și dezvoltarea personală. Prin această activitate am dorit să subliniem importanța înțelegerii istoriei naționale și a valorilor comune care unesc societatea. Totodată, participarea la astfel de evenimente culturale și educative joacă un rol esențial în procesul de reabilitare, oferindu-le persoanelor private de libertate oportunități de învățare și dezvoltare personală.

Ne exprimăm recunoștința față de Muzeul Brăilei «Carol I» pentru deschiderea către această colaborare și suntem încrezători că această activitate a adus beneficii semnificative celor implicați”, se arată într-un comunicat semnat de purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Brăila, ag. princ. de poliție penitenciară Cosmin Nicoară.

 » Citește toată știrea aici…