Posted inActualitate

Razii ale polițiștilor și jandarmilor brăileni • ProBraila • Stiri Braila

Razii ale polițiștilor și jandarmilor brăileni • ProBraila • Stiri Braila

Sâmbătă, 13 ianuarie a.c., în cadrul acțiunii BLOCADA, desfășurată în sistem integrat, polițiștii și jandarmii brăileni au desfășurat 15 acțiuni și razii pentru prevenirea și descurajarea faptelor comise cu violență, a situațiilor de risc și pentru combaterea consumului de droguri. Acțiunile desfășurate au fost menite să identifice și să abordeze în mod eficient orice potențială amenințare pentru siguranța societății, intervenindu-se la 32 de evenimente, 25 dintre acestea fiind sesizate prin apel SNUAU 112.

De asemenea, au fost aplicate 85 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 37.000 lei și au fost reținute 8 permise de conducere și 6 certificate de înmatriculare.

În intervalul orar 17:00-01:00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Brăila sprijiniți de jandarmi au desfășurat o razie în municipiul Brăila pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale săvârșite în interiorul sau zona adiacentă a agenților economici. Astfel, polițiștii au verificat 37 de societăți comerciale, precum săli de jocuri de noroc, societăți tip cafe-bar/terase, au efectuat controale și filtre în trafic, și au fost prezenți în stradă cu scopul de a identifica, descuraja și destrăma grupurile de persoane ce ar putea comite fapte antisociale.

În acest context, au fost legitimate 137 de persoane, au fost controlate 49 de vehicule, mai mulți dintre șoferii acestora fiind testați cu aparatul etilotest și drugtest.

De asemenea, au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale, în valoare de 12.970 de lei, conform O.U.G nr. 195/2002 și a fost reținut un certificat de înmatriculare.

În cadrul raziei, sâmbătă seara, în jurul orei 20:00, polițiștii din cadrul Biroului Ordine Publică, în timp ce efectuau un control la o societate comercială din municipiu, au identificat un tânăr de 24 de ani, din municipiul Brăila. În urma controlului corporal efectuat, polițiștii au descoperit asupra tânărului un cuțit tip briceag cu lama rabatabilă.

 » Citește toată știrea aici…