Posted inActualitate

Transportatorii din Brăila protestează împotriva creșterii RCA • ProBraila • Stiri Braila

Transportatorii din Brăila protestează împotriva creșterii RCA • ProBraila • Stiri Braila

Miercuri, 10 ianuarie 2024, începând cu ora 9.30, la Brăila, peste 50 de șoferi de camioane, taxi și particulari, au protestat astăzi pe șoseaua de centură la intersecția cu șoseaua Focșani.

Zeci de transportatori și fermieri au ieșit miercuri dimineață pentru un protest spontan. Ei își exprimă nemulțumirea față de o serie de aspecte ce afectează industria agricolă și transportul, sub genericul „Protest RCA”.

Paul Nascu, unul dintre organizatorii acestui protest a spus că acest protest a fost organizat împotriva taxelor mari cum ar fi: RCA , impozite, taxe pe apă, aer, gunoi la transportatori, și multe altele.

Caravana protestatarilor s-a deplasat apoi în marș pe șoseaua de centură, spre DN21, fiind însoțiți de trei echipaje de poliție.

Organizatorii au spus că până la această ora protestatarii nu au fost contactați de reprezentanți ai autorităților publice sau reprezentanți ai Guvernului în teritoriu.

Transportatorii speră ca protestul spontan să conducă la negocieri şi la plafonarea preţurilor RCA.

Revendicările transportatorilor se referă la mărirea pragului indemnizației de deplasare neimpozabile a șoferilor pe intern și extern; acciză motorină; concurență neloială cu companiile care nu dețin RCA și licențe; e-Transport (GPS pe camioane); taxa de drum; beneficii și fonduri europene; tichete pentru camioane electrice; beneficii șoferi ca cei din construcții; nereguli cântare vămi; timpi așteptare vămi; probleme containere port.

 » Citește toată știrea aici…