Posted inActualitate

Fost șef la Secţia nr. 4 Poliţie Rurală Ianca trimis în judecată de procurorii DNA • ProBraila • Stiri Braila

Fost șef la Secţia nr. 4 Poliţie Rurală Ianca trimis în judecată de procurorii DNA • ProBraila • Stiri Braila

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Galați au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului Dan Adrian Romeo, la data faptelor comisar de poliţie, în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, Secţia nr. 4 Poliţie Rurală Ianca, (în intervalul 01.01.2022-31.12.2022 fiind împuternicit şef al aceleiași secţii de poliţie).

”Comisarul de poliție Dan Adrian Romeo a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de efectuare de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană ori încheierea de tranzacții financiare, utilizând informațiile obținute în virtutea funcției, atribuției sau însărcinării sale, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, în formă continuă, precum și pentru fals în declarații, în formă continuată” se menționează în comunicatul transmis de Biroul de Informare și Relații Publice din cadrul DNA.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut faptul că în perioada iulie 2021 – septembrie 2023, inculpatul Dan Adrian Romeo, în calitatea menționată mai sus, în scopul obținerii pentru sine a unor foloase materiale necuvenite, ar fi efectuat operațiuni financiare, ca acte de comerț, constând în activități de închiriere în regim hotelier a unui apartament pe care acesta îl deținea pe litoralul românesc, activitate incompatibilă cu funcția deținută, respectiv cu statutul polițistului.

”În perioada 12.04.2017-23.05.2023, cu prilejul întocmirii declarațiilor de avere, inculpatul Dan Adrian Romeo, în aceeași calitate, a omis, în mod deliberat, să menționeze deținerea unor autovehicule de lux, veniturile obținute din vânzarea acestora, veniturile obținute din tranzacţionarea/ conversia în monedă fiduciară a unor criptomonede, dar și veniturile din închirierea apartamentului amintit mai sus” se mai precizează în comunicatul DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Brăila. În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea ofițerilor de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție.

 » Citește toată știrea aici…